Podložky na matrac pre váš komfortnejší spánok

Podložky na matrac patria k často vyhľadávaným druhom tovaru v našej ponuke práve pre svoje univerzálne vlastnosti. Pod podložkami na matrac si však zákazníci predstavujú niekoľko rôznych druhov sortimentu. V tomto článku sa pozrieme na to, čo si môžete pod týmto pojmom predstaviť vy a ktorú podložku potrebujete pre vašu konkrétnu situáciu.

podlozky_matrac

Podložky na matrac

Pod pojmom podložky na matrac zákazníci najčastejšie hľadajú 3 konkrétne produkty. Prvým sú vrchné matrace, ktoré sú primárne určené pre zvýšenie komfortu počas spánku na gauči či starších matracoch. Druhým sú chrániče matraca – buď v podobe podložiek alebo celých obalov, do ktorých sa matrac zazipsuje. Tretím bývajú nepremokavé podložky na matrac pre deti a seniorov.

Vrchné matrace

Vrchné matrace nájdete aj v našej ponuke v rôznych rozmeroch a materiálových vyhotoveniach. Matrace s hrúbkou od 1 do 4 (ojedinele aj viac) cm sú určené pre zvýšenie komfortu počas spánku v aute, na roztiahnutom gauči, ale aj na starom preležanom matraci, ktorý však nechcete vyhodiť, alebo ktorý sa nedá nahradiť (ako v prípade váľandy). Vrchné matrace sú cenovo dostupným a ľahko prenosným riešením, ako si vyčarovať komfort počas spánku naozaj všade.

Ochrana na matrac

Ako sme písali vyššie, zákazníci hľadajú podložky na matrac aj v súvislosti s jeho ochranou. V takom prípade majú záujem buď o chrániče matraca, alebo o nepremokavé posteľné plachty. Chrániče matraca v našej podobe majú najčastejšie podobu podložky, ktorá sa pomocou štyroch gumičiek v rohoch pripevní k akémukoľvek matracu s rovnakým rozmerom.

Kde sa dajú ešte použiť podložky na matrac?

Okrem spánku na gauči, v aute či starom matraci sú vrchné matrace skvelým pomocníkom aj pri spaní na zemi. Ich hlavnou výhodou je, že sú naozaj skladné a môžete si ich so sebou vziať kamkoľvek. Je jedno, či sa chystáte na chatu, na ubytovňu počas služobnej cesty alebo na návštevu k rodine. Vrchný matrac môže vždy cestovať s vami a dopriať vám počas spánku väčší komfort.

Aké majú ochranné podložky prednosti?

Chrániče matracov, nepremokavé plachty a ďalšie prostriedky určené na ochranu matracov sú cenovo dostupné a dokážu násobne zvýšiť životnosť vášho matraca. Nielen že chránia matrac pred prachom, roztočmi, kúskami kože či nočnými nehodami, rovnako aj znižujú mechanické poškodenie, ktoré môže spôsobiť napríklad oder matraca. Podložky sa dajú ľahko vymeniť a vyčistiť a váš matrac tak zostane vždy dokonale čistý a chránený pred akýmikoľvek vplyvmi.