Hľadáte matrace na zem? Takéto máte možnosti

Matrace nám poskytnú skvelú službu aj bez roštu či posteľného rámu. V mnohých východných kultúrach je bežné spávať na zemi, a nielen to. Ľudia sedia na zemi napríklad aj pri obede či večeri. Prečo a kedy máte dôvod vyspať sa na matraci na zemi a aké možnosti máte pri jeho výbere?

matrace_zem

Skladacie matrace na zem

Ak ešte nemáte posteľ a rošt, alebo ani žiadnu nechcete a zariaďujete si byt v minimalistickom ázijskom štýle, matrac na zem je skvelým, rýchlym a lacným riešením. Ak potrebujete matrac využívať len občas, napríklad pri návšteve vzdialenej rodiny počas sviatkov, môžete siahnuť aj po skladacích matracoch, ktoré vám v podkroví či pivnici zaberú menej miesta.

Nafukovacie matrace

Naozaj skladným a pritom mimoriadne komfortným riešením sú aj nafukovacie matrace. Tie lepšie sa komfortom vyrovnajú skutočným matracom a keď ich vyfúknete, ľahko ich uskladníte v skrini až do ďalšej návštevy. Pre toto riešenie vás určite dokáže presvedčiť aj ich nízka cena v porovnaní s klasickými matracmi. Navyše ich môžete využiť sami na výletoch pri spaní v kufri auta či v stane.

Detské kresielka

Skvelou a oveľa praktickejšou alternatívou k skladacím matracom sú takzvané detské kresielka. Tie sú v zloženom stave určené pre deti napríklad na pozeranie TV alebo čítanie knižky. Po rozložení sa z nich však okamžite stane matrac s rozmerom 200x80 cm, na ktorom sa pohodlne vyspí dieťa aj dospelák.

Klasický matrac

Pre tých, ktorí majú doma dostatok skladovacích priestorov, pripadá do úvahy aj zakúpenie klasického matracu. Ak ho však plánujete dlhodobo skladovať napríklad v podkroví alebo v suteréne, nezabudnite ho ochrániť a zabaliť do igelitu alebo iného obalu. Matrac tak bude aj po dlhšej dobe stále čistý a bez prachu. Stačí natiahnuť voňavú plachtu a môžete sa okamžite vyspať.

Najlacnejšie (a pomerne nezdravé) riešenia pre spánok na zemi

Ak mávate návštevu naozaj len príležitostne a nepotrebujete investovať peniaze do drahších riešení, alebo jednoducho nemáte matrace kde uskladniť, môžete občasný spánok na zemi vyriešiť aj tak, ako za mlada. Karimatka, nafukovačka či dokonca len deka a spacák môžu byť trochu sparťanským riešením, no minimálne nám pripomenú čas na detských táboroch či stanovačkách a kto vie – možno nás aj nakopnú a naplánujete si opäť nejaký výlet do prírody so spánkom na divoko v stane a nie v komfortnom hoteli alebo penzióne.