Vyznáte sa v typoch postelí? Zistite, ktorá posteľ sa k vám hodí najlepšie

Pri výbere postele sa vzždy pozeráme na množstvo faktorov. Najdôležitejším by však mala byť kvalita postele a roštu. Osobne vám odporúčame vyberať si skôr postele z masívu, ale ani kovové a drevotrieskové vás rozhodne nesklamú v prípade, že si vyberiete kvalitný kúsok. Pozrime sa spolu na to, aké postele si budete pravdepodobne vyberať. 

Vyznáte sa v typoch postelí?

Jednolôžkové postele

Klasické jednolôžkové postele sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, dizajnoch aj výškach a sú určené pre jednu dospelú osobu. Každý, kto býval na internáte alebo v prvej malej prenajatej garsónke vie, že mladá láska nemá problém ani s malou posteľou a že na jednolôžko 80x190 sa ľahko zmestia aj dvaja ľudia. :)

Postele s úložnými priestorom

Ak máte menší byt a chcete využiť každý centimeter, odporúčame vám nazrieť do kategórie postelí s úložným priestorom. Dokážu vám nahradiť skriňu či komodu a ušetriť tak v spálni alebo izbe ďalší drahocenný priestor. Úložný priestor môže byť riešený pomocou zabudovaných šuflíkov, ale aj boxov, ktoré sa dajú od postele úplne oddeliť. 

Poschodové postele

Poschodové postele sú skvelým riešením do detských izieb, ale aj na ubytovne a internáty. Poznáme aj rozšírené poschodové postele, kde je spodné lôžko väčšie a ponúka vám doslova priestranné letisko, na ktoré sa môžete komfortne natiahnuť. Medzi najkvalitnejšie poschodové postele patria poschodové postele z masívu buku

Manželské postele

Manželské postele sa opäť vyrábajú v mnohých veľkostiach, farbách a vyhotoveniach. Od kvality vašej manželskej postele sa bude odvíjať aj váš manželský život. Vyberte si kvalitnú posteľ a pevný rošt, ktorý nebude vŕzgať pri nočnom otáčaní sa na druhý bok, aby ste zbytočne nezobudili vášho partnera. 

Vysoké či nízke postele?

Niektoré postele sú veľmi nízke a ľuďom sa z nich môže horšie vstávať. Tie vysoké vyzerajú skvele, no opticky zmenšujú izbu. Takmer vždy však ponúkajú úložný priestor. Je len na vás, akú posteľ si vyberiete. Dôležité je, aby sa vám páčila a aby ste na nej mali len tie najsladšie sny.