Poschodová posteľ – ako si vybrať tú pravú pre nás?

Poschodové postele boli vždy skvelým miestom na socializáciu. Či už na socializáciu medzi súrodencami v detstve, medzi kolegami na ubytovni, medzi členmi partie na chate, ale aj medzi deťmi v detských táboroch. Svoje miesto majú aj v mnohých domácnostiach mladých a bezdetných ľudí. Aké typy poschodových postelí existujú a ktorá je vhodná práve pre vás?

poschodova-postel

Klasická poschodová posteľ

Klasická poschodová posteľ je ideálnym pomocníkom do detských izieb. Aj keď máte veľký dom napríklad s dvoma detskými izbami, pri druhom plánovanom dieťati vás ľahko prekvapia trojičky a priestorový organizačný plán vo vašom domu dostane na frak. Práve pre takéto prípady sú tu poschodové postele, ktoré vám najmä vo vyššom veku detí pomôžu šetriť množstvo priestoru. 

Trojposchodová posteľ

Vedeli ste, že existujú aj trojposchodové postele? Tie sa najčastejšie používajú v rôznych ubytovniach pre sezónnych pracovníkov, kde treba čo najviac šetriť miestom. Bývajú však aj pevnou súčasťou spacích vozňov na diaľkových vlakových spojoch alebo v rôznych karavanoch či prerobených dodávkach.

Posteľ s rozšíreným spodným lôžkom

Posteľ s rozšíreným spodným lôžkom je veľmi univerzálny pomocník. V stiesnených podmienkach menších bytov, ktoré sú často štartovacím útočiskom mladších rodín poskytuje skvelú možnosť, ako ušetriť priestor. Na hornom lôžku môže spávať vaša ratolesť, spodné rozšírené lôžko môže plniť funkciu manželskej postele. Ak však bude na spodnom lôžku spať len jeden človek, má k dispozícii ozajstné „letisko“.

Multifunkčná posteľ so stolíkom

Multifunkčné poschodové postele sú skvelým riešením do garsóniek. Pod vyvýšeným lôžkom sa nachádza napríklad pracovný stolík s regálom a s priestorom na kancelársku stoličku. Celá takáto zostava zaberie sotva 2 metre štvorcové vo vašom byte, čo vám naozaj výrazne ušetrí priestor potrebný pre život.

Posteľ s úložným priestorom

Vyvýšené postele bývajú zase často kombinované s úložným priestorom, napríklad s komodou. Kým vešať komodu nad posteľ by bolo zvláštne a nebezpečné, naopak je to úplne v poriadku a opäť vám to pomôže ušetriť vzácny priestor napríklad v malej detskej izbe. Pre vaše deti tak zostane viac miesta na rozkladanie všetkých obľúbených hračiek.