Vysoké postele premenia každú izbu na rozprávkový hrad

Deti, ale aj dospelí naozaj milujú vysoké postele. Dôvod je jednoduchý. Rovnako, ako keď je svet najkrajší z konského sedla, aj z vyššej postele sa na izbu či spálňu pozeráme inak. Cítime sa bezpečnejšie a útulnejšie, čo je spôsobené aj tým, že sme ďalej od dverí a bližšie k stropu. Je to jednoduchá psychológia. Aké možnosti máte pri výbere vysokej postele pre vaše deti?

vysoke poschodove postele

Vysoké postele

Deti milujú postele, z ktorých si naozaj môžu vytvoriť rozprávkový príbeh vo svojej vlastnej izbe – napríklad si na vrchnej posteli poschodovej postele spraviť bunker z vankúšov a matracov. Vysoké postele sa nám spájajú aj so svetom manželských postelí, ktoré sú často aj dvoj- či trojnásobne vyššie, než býva štandardná výška bežnej postele. Takéto postele nájdeme najčastejšie v zámkoch a kaštieľoch z minulosti, no svoje miesto majú aj v modernej spálni. 

Postele s baldachýnom

V tomto prípade samotné lôžko nie je vyššie než pri bežných posteliach, no celá posteľ pôsobí dojmom, že je väčšia. Spomínaný baldachýn vytvára nad posteľou takzvané nebesá, ktoré opäť dávajú priestor a voľný priechod detskej fantázií. Každé dieťa by si malo vyskúšať spánok v takejto posteli.

Postele v tvare domčeka

Detské postele sa vyrábajú v rôznych tvaroch od výmyslu sveta. Medzi autíčkami a posteľami s ohrádkou dominujú svojou veľkosťou a výškou postele v tvare domčeka, ktoré si deti ešte dodatočne vylepšujú. Základom hornej časti takejto postele často býva len „krov“, a preto si deti môžu dotvoriť ľubovoľnú strechu. 

Multifunkčné postele

Medzi multifunkčné poschodové postele patria napríklad aj postele s písacím stolíkom. Niektoré sú vybavené napríklad aj úložným priestorom a existujú aj modely so šmykľavkou. Práve takéto typy postelí vám dovolia ušetriť miesto v menšej detskej izbe (komoda, posteľ aj stolík v jednom) a deti ich naozaj milujú.

Klasické poschodové postele

Na záver nesmieme zabudnúť aj na klasické poschodové postele, bez ktorých by sa mnoho rodín s väčším počtom detí nezaobišlo. Aj v našej ponuke nájdete množstvo kvalitných poschodových postelí aj z masívu, ktoré tvoria dokonalý základ pre pokojný spánok detí, ale aj dospelých.