Luxusné postele do spálne: Doprajte si ten pravý oddych

Ak si vyberáte posteľ do študentskej izby alebo prenajatého bytu, pravdepodobne vás najviac zaujíma cena. Ak si však zariaďujete vlastné bývanie a záleží vám na kvalite vášho spánku, výberu postele budete venovať viac času a cena zrejme nebude jediný dôležitý parameter. Čo všetko by mala kvalitná posteľ spĺňať?

luxusne-postele

Luxusné postele do spálne

Luxusná posteľ by mala byť pevná a nesmie vŕzgať. Technológia montáže jednotlivých dielov by mala zahŕňať kvalitný a mohutný spojovací materiál, vďaka čomu bude posteľ držať pevne pohromade. Ďalším znakom luxusnej postele je aj jej výška. Vyššie postele musia mať spravidla ešte pevnejšiu konštrukciu a bývajú aj ťažšie.

Kvalita matraca

Kvalitný matrac je jedným z predpokladov, aby sme mohli posteľ označiť za luxusnú. Ak je matrac súčasťou postele ako pri rôznych váľandách, nedá sa síce vymeniť, no môže vám spoľahlivo slúžiť celé roky až desiatky rokov. Ak si matrac vyberáte zvlášť, rozhodne zainvestujte do nového a kvalitného. Keď na kvalitnú posteľ dáte staré a vyležané matrace, nikdy sa dobre nevyspíte.

Materiál postele

Najkvalitnejšie postele sú, samozrejme, z dreveného masívu. Majú svoju vlastnú zvláštnu energiu, vďaka ktorej sa vám skvele spí. Aj drevotriesková posteľ môže byť kvalitná, ak sú na jej výrobu použité hrubé dosky s husto lisovanými trieskami, v ktorých dobre držia skrutky a časom nevypadávajú. Spoje však odporúčame podlepiť lepidlom. 

Rošt nie je vidno, ale...

Posteľný rošt ovplyvňuje kvalitu vášho spánku rovnako, ako samotný matrac. Ideálny rošt je tvrdý, pevný, no trochu pružný. Ocenia to najmä matky novorodencov, ktoré môžu komfortne uspať dieťa priamo na posteli v sede a pružný rošt im pomáha a péruje, vďaka čomu bábätko zaspí oveľa rýchlejšie. Nastaviteľný rošt vám umožní prispôsobiť si tvrdosť podľa vašich predstáv.

Úložný priestor

Skutočne luxusná posteľ by mala mať viac funkcií. Medzi tie najčastejšie patrí napríklad aj prítomnosť úložného priestoru. Najpraktickejšie sú masívne zásuvky na kolieskach s pevným dnom, ktoré vyplnia celý priestor pod posteľou. Môžete v nich uskladniť periny, posteľnú bielizeň, ale aj osobné veci.